Shadow

Sport-Specific Interval Conditioning

Sport-Specific Interval Conditioning

Sport-Specific Interval Conditioning

Sport-Specific Interval Conditioning
Sport-Specific Interval Conditioning

Dina seueur olahraga, tingkat kabugaran aerobic anu luhur diperyogikeun pikeun kinerja anu optimal reason

ngamajukeun katahanan sareng ngabantosan pamulihan olahraga jenis “stop-and-go” sapertos hoki és. Pikeun

ningkatkeun kabugaran aerobic, palatih sacara traditional nyatakeun sesi panjang sareng pikukuh tina latihan sub

-maximum contingent pikeun atlit, henteu paduli tungtutan metabolic specific olahraga.

Kaseueuran olahraga tim henteu dicirikeun ku kecepatan gerakan sub-maksimal kontinyu TAPI / langkung sae ieu

waktos pamenta olahraga tina upaya intensitas tinggi diselang-selang ku ledakan maksimal laju sareng periode

ampir teu aktipitas. Candak soccer contona, saurang pamaén tiasa ngalih dina kecepatan sedeng causearah menit

bari nuturkeun maén terras kapaksa ngutruk kalayan laju maksimum na pikeun bal. Saatos eta, pamuter tiasa

by factor.

Sport-Specific Interval Conditioning

Mertimbangkeun kemungkinan anu teu aya tungtungna, nyaéta latihan aerobic jangka panjang, sedeng intensitas

sedeng metodeu anu paling sae pikeun nyetél jenis atlit ieu? Saur abdi mah henteu. What is the alternative? Hayu

urang nimbangkeun “latihan interval aerobic (AI)” salaku cara anu langkung nguntungkeun dina ningkatkeun

“stop-and-go”.

Latihan interval aerobic nyayogikeun intensitas latihan anu langkung khusus pikeun olahraga, stimulan latihan anu

langkung ageung anu tiasa dilarapkeun kana otot anu dianggo dina kagiatan khusus, sareng tiasa ogé janten latan

Sport-Specific Interval Conditioning

Sport-Specific Interval Conditioning
Sport-Specific Interval Conditioning

angu ketu ani latihan anu maju latihan anu maju .

Tingkat intensitas tehnik latihan ieu jauh leuwih luhur tibatan tingkat intensitas anu umum dikaitkeun sareng

latihan aerobics. Stimulus latihan kanyataanna tiasa pisan ngarusak otot dina usaha awal na tiasa ngakibatkeun nyeri otot dina dinten saatos sesi latihan.

Kusabab kitu, sateuacan ngamimitian rézim latihan “full-ditiup” AI, atlit kedah ngembangkeun kakuatan otot umum

sareng ketahanan sareng ngalakukeun program “lead-in” pondok latihan aerobic umum (2 thousand; 3 seshi per minggu; 20 mengu; khusus olahraga).

Sport-Specific Interval Conditioning

Awal (minggu kahiji; 2 sési) sési latihan AI kedah konservatif dina volume latihan (interval 3-5) pikeun ngabijilkeun

otot sareng sendi kana intensitasna. Ogé, pemanasan anu tuntas sareng specific kedah dilakukeun ogé rutinitas flexibilitas sateuacanna sareng saatos latihan.

Pelatihan AI ngalibatkeun latihan bolak-balik sareng masa-masa pamulihan. Modeu latihan khusus olahraga

dilakukeun salami pondok (2-5 menit) sareng dituturkeun ku interval resthat anu panjangna sami. Pagawéan

intensitas luhur mangrupikeun faktor konci dina jenis latihan ieu. Ku ngalebetkeun interval rest, atlit tiasa dianggo

dina kaluaran kakuatan anu langkung luhur (sareng langkung khusus pikeun olahraga) dibandingkeun sareng

latihan aerobic traditional.

Nangtukeun intensitas pertandingan latihan pasti mangrupikeun komponén paling hesé tina resép latihan. Laju

“damel” kedah ngasilkeun tingkat denyut jantung maximum masing-masing dina akhir pertandingan. Salaku conto,

upami atlit umur 20 taun (max HR = ~ 200) ngajalankeun interval 3 menit maka jumlah denyut jantung 10 detik na

kedahna ~ 33 ketukan (33 x 6 = 198) dina akhir latihan. Conto jarak pikeun interval ngaji 3 menit nyaéta ~ 800m.

Dasarna, atlit hoyong milih intensitas latihan anu aranjeunna yakin yen aranjeunna tiasa nahan konstan dugi ka 10-

menit.

Sport-Specific Interval Conditioning

Jelas, milih intensitas tiasa janten subjective upami fasilitasna henteu ngagaduhan peralatan latihan “high-tech”.

Kusabab intensitas AI kedah saluyu sareng sakitar 95-100% individu VO2 max, upami atlit ngagaduhan akses kana

teknologi palatihan teknologi luhur maka resep latihan anu langkung pas tiasa diijinkeun.

Nyayogikeun interval rest anu cekap sareng lengkep anu paling penting! Selang sesana kedah tina intensitas anu

handap pisan sahingga recovery anu cekap bakal kajantenan sareng interval damel salajengna tiasa deui dilakukeun

dina kaluaran daya anu luhur. Entong ngorbankeun kualitas resthat kusabab ieu ngan ukur bakal ngirangan

manpaat latihan AI. Pangurangan anu diréduksi bakal nyegah clearance lactate (lactate = kacapean otot), energy

Sport-Specific Interval Conditioning

phosphate (CP & ATP), sareng pamutahiran metabolism aerobic. Émut ieu sanés latihan kontinyu!

Seueur atlit anu parantos traditional ngalatih kalayan ngan ukur latihan jarak jauh anu laun panginten gaduh

Dina ~ 2-menit latihan maximum contribution system energy anaerobic & aerobic empir sami sareng dina 5-menit

contribution nyaet 30% anaerobic & 70% aerobic. Ku alatan eta, intensitas luhur, sipat jangka pondok AI

ngamungkinkeun tungtutan khusus olahraga diterapkeun. Latihan dina intensitas sapertos luhur ngarékrut serat

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.